Tantrisch leven

Tantrisch leven hoe doe je dat en wat is het? Leven vanuit je gevoel in het NU, dat is de kern. We hebben het over bewust leven of mindfull leven. Om de oude wijsheden beschikbaar te stellen aan een groter publiek deel ik deze online. Wat ik beschrijf in de loop van de tijd zijn tantrische inzichten die je zelf kunt toepassen in jouw eigen leven. Wil je specifiek praten over jouw leven dan kan dat in de individuele tantracursus.
Namasté, Martin

Tantrisch leven onderwerpen

 • Ziel, IK
 • Gevoel
 • In het NU
 • Jouw pad
 • Lessen in dit aardse leven
 • Universele wetten
 • Zelfzorg, -liefde en – respect
 • Niet (ver)oordelen
 • Tantrische pijlers
 • Synchronisiteit
 • 3e, 4e, en 5e dimensie
tantrisch leven
leven vanuit JE hartchakra in het NU

Op de hoogte blijven

Wil jij op de hoogte blijven wanneer nieuwe content is toegevoegd? Dat kan door je voornaam en mailadres te vermelden. Zodra er inzichten zijn toegevoegd krijg je een bericht per mail.

Ziel (ik)

Tantristen, ook tantrika’s genoemd, leven volgens de tantrische inzichten. Het uitgangspunt is dat wij mensen een ziel hebben. En deze ziel komt op aarde om lessen te leren. We hebben het over lessen in dit aardse leven. Vaak wordt gesproken over levenslessen, echter een ziel heeft meerdere levens. Dus over welke specifieke les in welk leven hebben we het dan? Daarom kies ik ervoor om te spreken over de lessen in dit aardse leven.

Geen angst voor de dood

Het einddoel van de ziel is het bereiken van de Eenheid. Het is een reis die gaat door diverse levens. Vaak komt de vraag hoeveel levens dient een ziel te leven voordat deze de Eenheid bereikt? Er gaan diverse getallen de ronde, uitspraken hierover laat ik achterwege. Hoe de reis van een ziel op aarde verloopt wordt op een aangename wijze beschreven in het boek: ‘Het sprookje van de dood’, geschreven door Marie-Claire Van der Bruggen. Het boek is ook verkrijgbaar in het Engels en Duits. De titel kan de indruk wekken dat het een somber boekje is, toch is dit niet zo. Het helpt de angst voor de dood overwinnen.

Hulp vragen en krijgen

Kom je er niet uit, ben je verdrietig of zit alles tegen? Voor de een is het bidden, voor de ander is het mediteren, zelf noem ik het hulp vragen. De een vraagt hulp aan God, de ander aan Allah, je kunt ook hulp vragen aan de Oneindige Liefde. Je kunt overal waar je bent hulp vragen op elk moment van de dag. Wees heel bewust van wat je vraagt en je zult je verbazen dat de hulp komt op een manier die je zelf niet had kunnen bedenken. En al als je hulp krijgt is het wel zo sympathiek om te bedanken voor de gekregen hulp.

Gevoel (kompas)

Je gevoel is je kompas. Er op leren vertrouwen is spannend, want onze ratio zit vaak in de weg. Je hebt je verstand zeker nodig om dat te doen wat je gevoel je vertelt. En wat als je gevoel niet duidelijk is? Heb geduld, vraag om hulp en je krijgt je inzichten. In relaties is het belangrijk om je gevoel te uiten.

Binnenkort lees je meer...

Facetten van tantrisch leven

Tantrisch vrijen

Tantrisch masseren (opleiding)

Tantrische kunst

Immuunsysteem versterken